svētdiena, 2011. gada 24. aprīlis

Priecīgas Lieldienas !


Biju ciemos pie savām draudzenēm-pie darbabiedrenes un viņas dvīņu māsas.  Mani apdāvināja ne pa jokam :) , viens no tiem bija pārsteigums-iedeva jau satītas, bet ne izvārītas olas. Tas tiešām bija ļoti kolosāli, mājās izvāriju un ar lielu interesi tinu vaļā, nu gluži kā loterijā :), nezini, kas būs sanācis. Iznākums sanāca brīnišķīgs- pirmajā fotogrāfijā tās trīs zilganās oliņas.
 Māsām ir tik skaistas oliņas, kad vienkārši nevaru nepadalīties ar redzēto. Krāsošanai izmantotas tikai dabīgas izejvielas-sīpolu mizas, mellenes-ogas izmanto svaigas sasaldētas, un visādi zaļumiņi-zariņi,sniegpulkstenītes, strutenes u.c. Es Madarai rakstiju, kad mana darbabiedrene izmanto etiķi, košākai krāsai-šoreiz viņa burtiski aizmirsa to pielikt, bet rezultāts vienalga ir brīnišķīgs (tā kā ne vienmēr obligāti ir vajadzīgs etiķis), jo olu pašu ietin ogās, mizās- nu kamī vien vēlies :),  jau iepriekšējā dienā. Tad no rīta atliek tikai salikt satītās olas ūdenī un izvārīt.

Te ir dažas fotogrāfijas no dvīņu māsu Lieldienu kompozīcijām. Man gribējās izcelt tieši šīs oliņas-kādas krāsas var dabūt krāsojot ar mellenēm.

Man ļoti patīk!
 Māsiņām katru gadu sanāk vienreizēji nokrāsot Lieldienu olas.

7 komentāri:

  1. Vienreizēji skaistas olas! Un super ideja, dāvināt un lai saņēmējs pats izvāra un gaida brīnumaino rezultātu! :) Priecīgas Lieldienas!

    AtbildētDzēst
  2. debešķīgs skaistums :) - es jau sāku nožēlot, ka neveltu pietiekami daudz laika un radošuma oliņu krāsošanai... Bet, īstenībā, es to vairs nedaru, jo pēcāk nespēju sasist, lai apēstu :))) Kādreiz man bija sakrājušies visādi smukumi, vairākus gadus no Lieldienām atstājot kādu īpaši skaistu oliņu, kamēr mans lielais bērns vēl tik liels nemaz nebūdams tās atrada un iznīcināja :)
    Ideja par tām satītajām oliņām kā dāvaniņām ir fantastiska. Noteikti nodod komplimentu "vaininiecēm" - ļoti, ļoti skaistas oliņas :)

    AtbildētDzēst
  3. Ļoti skaists galaiznākums! Burvīgi skaistas olas nokrāsojušās!
    Un paldies par ideju olas ietīt krāsojamajā materiālā jau iepriekšējā vakarā! Pašai nu neparko neienāktu prātā tā darīt.
    Priecīgas Lieldienas!

    AtbildētDzēst
  4. Paldies, meitenes, obligāti nodošu komplimentus "vaininiecēm" :)

    AtbildētDzēst
  5. Inese, es piekrītu, kad vienmēr ir žēl sasit krāsotās oliņas. Tā vien gribas katru reizi, kad skaties uz tādām oliņām, apbrīnot to vienreizējo un neatkārtojamo rakstu kas izveidojies :)

    AtbildētDzēst
  6. Tiešām burvīgas olas, un par tādu dāvanu i ne nebūtu iedomājusies!

    Tikai jautājums, tā, intereses pēc, vai tas krāsojums čaumalai arī ir izspiedies cauri, resp., vai olas ir palikušas arī zilganas?

    AtbildētDzēst
  7. Baiba, nepaliek oliņas zilganas. Paprasiju ari darbabiedrenei, viņa teica, ja nu kāds mazs punktiņš izspiedies cauri, bet tā oliņas ir baltas. Man viena, vārot, bija ieplīsusi, kad notīriju no čaumalas-tikai no sīpolu mizām mazs brūnumiņš iekrāsojies, bet zilumu nebija :)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...